De leukste voetbalspellen: online en fysiek

FIFA: we kennen het allemaal en het is het populairste voetbalspel ter wereld. Naast deze geliefde game bestaan er nog talloze voetbalspellen die jij eens geprobeerd moet hebben. Het is overigens niet alleen leuk om voetbalspellen achter jouw computerscherm te spelen, maar je kunt ook een balletje trappen met jouw vrienden op het grasveld. We bespreken de leukste voetbalspellen hieronder.

Online

1 FIFA

Waar we ‘m net al even kort benoemden, is de FIFA-reeks van EA Sports het meest gespeelde voetbalspel. Je kunt dit spel onder andere spelen op de Xbox, PlayStation en op jouw telefoon. Vooral de verschillende gamemodussen maken het spel populair. Zo kun je als FUT – FIFA Ultimate Team spelen, met een carrière spelen met jouw favoriete club, online spelen tegen vrienden en je kunt sinds kort ook een potje wagen tijdens het straatvoetbal. Speel jij regelmatig FIFA? Dan kunnen de energiekosten hoog oplopen, omdat jouw Xbox of PlayStation veel energie verbruikt. Voor een goedkopere energieleverancier kun je eenvoudig energie vergelijken, zodat jij zonder hoge kosten kunt blijven genieten van de game.

2 Pro Evolution Soccer (PES)

Pro Evolution Soccer, ook wel PES genoemd, is net als FIFA een populaire game. Toch stoot deze game FIFA nog niet van de troon af. PES wordt uitgebracht door de Aziatische producent Konami en probeert een zo realistische game te creëren met boordevol details. Zo heeft de game de rechten van het Spaanse Camp Nou weten te bemachtigen en ook de Italiaanse club Juventus. Heb jij als voetballiefhebber nog nooit deze game geprobeerd? Dan is PES zeker de moeite waard.

3 Online Soccer Manager (OSM)

OSM, de afkorting van Online Soccer Manager, is bekend bij velen. Waar wij dit spel waarschijnlijk herkennen van vroeger, is dit spel vandaag de dag nog steeds razendpopulair. Je kunt in deze game zelf een team samenstellen, of dat nou online met vrienden of collega’s is. Jij hebt zelf in handen hoe jouw team speelt, welke spelers het team moeten verlaten en welke spelers de trainer zijn. Je kunt dit spel gratis downloaden. Laat het spelletje maar beginnen!

Fysiek

1 Tienen

Waarschijnlijk is Tienen het populairste voetbalspelletje die we fysiek kunnen spelen. Het spel is vrij eenvoudig: het is alleen toegestaan om via de lucht een doelpunt te maken en de verliezer is diegene die geen punten overheeft. Iedereen krijgt namelijk in het begin tien punten. Een normaal doelpunt vanuit de lucht is -1 punt, een kopbal -2 punten en een hakje -3 punten. Heb jij dit spel al eens geprobeerd? Gezelligheid én enthousiasme gegarandeerd.

2 Flesvoetbal

Een klassieker onder de voetbalspellen: flesvoetbal. Vooral op een zomerse dag op de camping mag dit spelletje zeker niet worden overgeslagen. Het spel gaat als volgt: alle deelnemers hebben een fles voor zich, die gevuld is met water. Alle deelnemers staan in een kring. De bedoeling van het spel is om de flessen van iemand anders om te trappen met de bal. In de tijd dat de fles op z’n kop ligt en zijn water verliest, moet de speler zo snel mogelijk de bal pakken. Daarna mag hij pas zijn fles weer rechtop zetten. Diegene met het minste water in zijn fles, heeft verloren. Watergevecht!

3 Ezelen

Het spel ‘Ezelen’ voorziet jou en jouw vrienden van veel plezier. Je hebt alleen een muur of een ander voorwerp nodig waar je de bal tegenaan kunt trappen en het spel kan beginnen. De eerste voetballer schiet de bal richting de muur en wordt gevolgd door de andere spelers. Wanneer iedereen is geweest, begint de eerste voetballer weer. Het spel stopt pas als iemand de muur niet raakt. De speler die de muur niet raakt, krijgt de letter ‘E’. Dit gaat zo door totdat de letters ‘Z’, ‘E’ en ‘L’ worden gevolgd. Als jij als eerste het woord ‘ezel’ hebt gevormd, heb jij verloren.

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws
FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Feijenoordnieuws.nl

Bezoek Feijenoordnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Feyenoord van Rotterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Feyenoord transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Feyenoord wedstrijden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd

  • 18+ loketkansspel.nl
  • Gokken kan verslavend zijn
  • Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995;
Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Feijenoordnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Feijenoordnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Feijenoordnieuws.nl 2014 - 2023. Alle rechten voorbehouden.