De meest waardevolle voetbalmomenten van de afgelopen jaren die spelers niet vergeten

We kijken allemaal naar voetbal weleens en er zijn van die momenten die we nooit meer zullen vergeten. Het is extra speciaal, wanneer het onmogelijke werkelijkheid wordt. Veel voetbalfans leven voor deze momenten. Daarom willen we in dit artikel een aantal momenten bespreken van de afgelopen jaren die zowel fans als spelers niet snel zullen vergeten. Deze momenten zijn op zichzelf al glorieus, maar ze extra speciaal om ze waarschijnlijk nooit herhaald zullen worden.

Messi’s 91 doelpunten in een kalenderjaar

Hoewel Lionel Messi tegenwoordig zijn plek probeert te vinden bij PSG, zullen veel fans nog herinneren hoe Messi maar liefst 91 goals scoorde in het kalanderjaar 2012. Het is misschien moeilijk te begrijpen hoe ongelofelijk dit wel is, zonder enige vorm van context. Ten eerste brak Messi een record dat maar liefst 40 jaar oud was van Gerd Muller die 85 goals had gescoord in 1972.

Daarnaast heeft Cristiano Ronaldo, die vaak ook wordt gezien als één van de beste spelers op aarde, een record van 69 goals in een kalenderjaar. Om maar te laten zien dat Messi nog steeds beter presteert onder de beste spelers. Niet veel fans zullen daarom vergeten wat een indrukwekkende jaar 2012 wel niet was. Als je ooit de tijd ervoor hebt, kun je naar een uur lang video kijken van alle goals van Messi in 2012.

Schürrle’s 7de goal tegen Brazilië

Iedereen in de voetbalwereld is er bekend mee dat die Mannschaft roet in het eten gooit, wanneer je ze uitnodigt voor een voetbalwedstrijd. Op 2014 tijdens het wereldkampioenschap, scoorde Duitsland maar liefst 7 doelpunten tegen de huisploeg Brazilië. André Schürrle maakte het zevende doelpunt in de 79ste minuut. Duitsland won vervolgens de finale met 1-0 tegen Argentinië. Maar veel voetbalfans zullen voornamelijk herinneren, hoe Brazilië werd weggeblazen in hun eigen land.

Hoewel Toni Kroos de “Man of the Match” was, maakt Schürrle de 7de doelpunt dat is blijven hangen. De uiteindelijke stand was 7-1 met een goal voor Brazilië in de extra tijd. Destijds was er een best betaalde casino online die volledig in het thema was in Duitsland met speciale promoties. Tegenwoordig is de uitdrukking “goal voor Duitsland”, ofwel “gol da Alemanha” in het Portugees, een spreekwoord voor een ongeluk.

Van Persie’s goal tegen Spanje

Robin van Persie scoorde een ongelofelijke goal tegen Spanje tijdens het wereldkampioenschap in 2014. Maar om het belang van deze goal te begrijpen moeten we 4 jaar terug, want in 2010 speelden Nederland weer tegen Spanje. Destijds was het in de finale en Spanje won maar met 1 doelpunt, terwijl iedereen het ermee eens was dat Nederland speelde. Het is daarom extra mooi toen Nederland met 5-1 van Spanje won in 2014, inclusief de geweldige goal van Robin van Persie. 

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws
FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Feijenoordnieuws.nl

Bezoek Feijenoordnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Feyenoord van Rotterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Feyenoord transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Feyenoord wedstrijden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd

  • 18+ loketkansspel.nl
  • Gokken kan verslavend zijn
  • Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995;
Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Feijenoordnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Feijenoordnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Feijenoordnieuws.nl 2014 - 2023. Alle rechten voorbehouden.