Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

De vierde plek lijkt nog altijd mogelijk voor Feyenoord

De Eredivisie nadert zijn ontknoping en er is nog maar weinig echt beslist. Ajax zal binnenkort zijn 35e landstitel veroveren, maar de overige Europese tickets moeten dan nog worden vergeven. PSV en AZ lijken te gaan uitmaken wie zich plaatst voor de voorrondes van de UEFA Champions League. De Alkmaarders staan op de 3e plaats met een voorsprong van 7 punten op Feyenoord. De Rotterdammers moeten de focus dan ook verleggen naar de 4e plek in de Eredivisie. Vitesse is de grote concurrent voor de 4e plaats en kent een vergelijkbaar programma. Het verschil tussen de twee clubs bedraagt twee punten, er kan dus nog van alles gebeuren. In dit artikel kijken wij naar het resterende programma van Feyenoord in het knotsgekke seizoen 2020/2021.

Vitesse is de volgende tegenstander op het programma

Laten wij maar gelijk met de deur in huis vallen. Feyenoord speelt binnenkort een zeer belangrijke competitiewedstrijd. De concurrent Vitesse zal namelijk op bezoek komen in de Kuip. De wedstrijd zal worden gespeeld op zondag 25 april. Winst is noodzaak voor Feyenoord, aangezien er nog maar enkele wedstrijden op het programma staan. Het grote voordeel voor de ploeg van trainer Dick Advocaat is het thuisvoordeel. Feyenoord won de laatste vier thuiswedstrijden tegen Vitesse in de Eredivisie. Daarnaast verloor de ploeg pas één keer dit seizoen in eigen huis. Vitesse presteert niet geweldig in uitduels en verloor zes van de 14 wedstrijden op vreemde bodem. Een overwinning zou veel teweeg kunnen brengen, aangezien AZ een uitduel speelt bij koploper Ajax.

Beiden elftallen moeten het nog opnemen tegen Ajax

Feyenoord en Vitesse kennen een vergelijkbaar programma en moeten het nog opnemen tegen Ajax. De club uit Amsterdam is tegen die tijd echter waarschijnlijk al landskampioen. Het is dus nog maar de vraag of Ajax dan wel nog de discipline kan opbrengen. De kans bestaat ook dat de Amsterdamse ploeg veel reservespelers speeltijd zal gunnen. Mocht Ajax in de komende twee competitieduels punten laten liggen, dan zou de koploper zomaar zijn kampioenswedstrijd tegen Feyenoord moeten gaan spelen. Daarnaast kent Feyenoord een veel grotere rivaliteit met Ajax, de duels zijn dan ook altijd heetgebakerd.

De rest moet gewonnen worden!

Feyenoord moet vanzelfsprekend de overige wedstrijden in de competitie ook gewoon proberen te winnen. De Rotterdamse club speelt geen enkele avondwedstrijd meer dit seizoen. Er zal viermaal op de zondagmiddag worden gespeeld en een duel op donderdagmiddag. Feyenoord treft naast Vitesse ook nog ADO Den Haag, Ajax, Heracles Almelo en RKC Waalwijk. Vitesse speelt nog twee avondwedstrijden. De Arnhemse club krijgt te maken met PEC Zwolle, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en Ajax.

Programma van Feyenoord en Vitesse

Beide clubs spelen dit seizoen nog vijf competitiewedstrijden en het verschil op de ranglijst is klein. Bekijk hieronder het resterende programma van Feyenoord en Vitesse.

Feyenoord:

  • Feyenoord – Vitesse (zondag 25 april 2021 – 16:45 uur)
  • ADO Den Haag – Feyenoord (zondag 2 mei 2021 – 12:15 uur)
  • Feyenoord – Ajax (zondag 9 mei 2021 – 14:30 uur)
  • Heracles Almelo – Feyenoord (donderdag 13 mei 2021 – 14:30 uur)
  • Feyenoord – RKC Waalwijk (zondag 16 mei 2021 – 14:30 uur)

Vitesse:

  • Feyenoord – Vitesse (zondag 25 april 2021 – 16:45 uur)
  • Vitesse – PEC Zwolle (zaterdag 1 mei 2021 – 20:00 uur)
  • Sparta Rotterdam – Vitesse (vrijdag 7 mei 2021 – 20:00 uur)
  • Fortuna Sittard – Vitesse (donderdag 13 mei 2021 – 14:30 uur)
  • Vitesse – Ajax (zondag 16 mei 2021 – 14:30 uur)

Feijenoordnieuws.nl

Bezoek Feijenoordnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Feyenoord van Rotterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Feyenoord transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Feyenoord wedstrijden.

Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Feijenoordnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Feijenoordnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Feijenoordnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.