Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Dit is de autosponsor van Feyenoord

Feyenoord neemt na vier jaar afscheid van het Duitse automerk Opel. Toch hebben ze wederom een contract afgesloten met een Duits automerk, en ditmaal zijn dat de dikke bolides van BMW. Voor vier jaar kunnen wij de spelers van Feyenoord dus spotten in gloednieuwe wagens van BMW. Je leest hieronder alle ins en outs van deze nieuwe autosponsor.

Vaarwel Opel

In totaal komen er zo’n 140 auto’s beschikbaar voor de Rotterdamse club. De spelers, het personeel van de club en de staf krijgen allemaal een auto. Bovendien is dit de allereerste keer dat Feyenoord in een BMW gaat rijden. Zo waren de voorgangers van de autosponsor Volkswagen, Toyota en natuurlijk Opel. Opel heeft een jarenlange samenwerking gehad met de voetbalclub, van 2013 tot 2017. We konden het Opel-logo voor het laatst spotten op de shirtjes toen ze tegen Heracles moesten spelen. Na die tijd werd het sponsorschap omgezet in een partnership. Die liep in de zomer van 2020 af. Opel werd namelijk overgenomen door een Frans bedrijf genaamd PSA Groupe, die eigenlijk niets met voetbal te maken wilden hebben. Er zat dus geen andere keuze voor Feyenoord op om voor een andere sponsor te kiezen.

Hallo BMW

De nieuwe autosponsor is dus het Duitse automerk BMW geworden met een contract van vier jaar. Breeman, de officiële dealer in Rotterdam, heeft dit voor de club gerealiseerd. Breeman is overigens geen onbekende in het leveren van auto’s aan een voetbalclub. Zij leveren namelijk ook auto’s op voor Sparta en sinds kort dus ook voor Feyenoord. De spelers van Feyenoord werden vorig jaar, om precies te zijn op 1 juli 2020, verblijd met een gloednieuw wagenpark voor de deur. En daar zullen de spelers vast trots op zijn, gezien hun grote voorliefde voor auto’s. 

Toch is Opel niet helemaal verleden tijd voor Feyenoord. BMW heeft namelijk geen busjes waar de jeugdspelers in kunnen worden vervoerd. De oude sponsor blijft dus toch nog even in beeld om de nodige busjes voor de voetbalclub aan te leveren. 

Zelf uitkiezen

De Feyenoord-schare mag zelf weten in welke BMW zij gezien willen worden. Vooral de BMW 2-serie Gran Coupé is geliefd onder de Feyenoord-spelers. De directeur van Feyenoord, Mark Koevermans, zegt dat hij liever kiest voor een wat hoger model. Het contract tussen Breeman en Feyenoord duurt in totaal vier jaar, maar na twee jaar mogen de auto’s alweer vervangen worden. De voetbalclub rijdt dus eigenlijk altijd rond in een gloednieuwe wagen. Wat een luxe. Wil jij net als de Rotterdamse voetbalclub ook rijden in zo’n Duitse bolide? Een BMW lease je al binnen een paar stappen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een 1-serie, maar een 3-serie lease je net zo eenvoudig. Het grote voordeel van financial lease is dat je meteen economisch gezien de eigenaar ervan bent.

Feijenoordnieuws.nl

Bezoek Feijenoordnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Feyenoord van Rotterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Feyenoord transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Feyenoord wedstrijden.

Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Feijenoordnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Feijenoordnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Feijenoordnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.