‘Ik ga door het vuur voor mijn clubje’

Interview met Sandra - een vrouwelijke fan 

Als je zo je ogen over het publiek laat gaan bij een wedstrijd van Feyenoord zijn er maar weinig. Je moet echt goed zoeken tussen al dat rood en wit om ze te ontdekken. Maar ze zijn er weldegelijk. De vrouwelijke Feyenoord fan! En ze doen niet onder voor de mannen. Ze zijn enthousiast, feesten mee, dossen zich uit, hebben er verstand van en slaan geen wedstrijd over. Vaak in gezelschap van een partner, maar ook vaak te spotten met vriendin of gewoon alleen. Heerlijk zonder afleiding hun favoriete club aanmoedigen met gelijkgestemden.   

We weten veel van mannelijke supporters maar minder van de vrouwen. Hoe diep zit de liefde? Wat hebben ze er voor over? Deze vragen en nog meer stelden we aan Sandra, door en door fan van deze Rotterdamse club.  

Wie ben je en waar kom je vandaan?  

Ik ben Sandra en kom uit Crooswijk. Daar heb ik altijd al gewoond en daar wonen mijn ouders ook, heel gezellig bij mij in de straat. Ik ben getrouwd met Cor en we hebben twee kinderen, een jongen van 8 en een meisje van 11. Cor werkt in de bouw en ik ben huisvrouw. Ik ben druk met de kinderen en actief op school, gewoon hier en daar helpen waar nodig. Verder doe ik ook vrijwilligerswerk bij de voedselbank en steek ik natuurlijk veel tijd in mijn grootste hobby: Feyenoord!  

Is Cor ook fan?  

Nee, hij geeft erg weinig om voetbal. We kijken wel eens samen naar een wedstrijd op tv maar hij gaat nooit mee naar De Kuip. Hij is wel gek op F1, maar kijkt altijd gewoon thuis op de bank met m'n zoontje en wat vrienden. Dus dat komt eigenlijk wel heel goed uit, dan kan hij gewoon op de kinderen passen als ik naar een wedstrijd ga met m'n vader. Mijn vader is dus wel een hele fanatiek supporter en ik ga altijd met hem. Mijn moeder blijft altijd thuis, die geeft niks om sport, die heeft weer andere dingen.  

Hoe lang ben je al fan?  

Vanaf dat ik 6 was ging ik al met m'n vader mee naar wedstrijden. Ieder jaar hadden we een seizoenskaart en dat heb ik nog steeds. Toen de kinderen net geboren waren heb ik wel een paar jaar overgeslagen, want Cor was in die tijd heel druk met werk. En toen keek ik de wedstrijden gewoon op tv. Maar ik miste het gevoel wel en het ging toen ook niet zo goed met me. Denk eigenlijk dat ik wel een postnatale depressie had en kwam weinig buiten. Ik had wel wat andere hobby’s toen. Zo speelde ik regelmatig in het casino en keek ik heel veel tv Maar mijn wereldje was wel erg klein en toen heb ik wel tegen Cor gezegd dat dat zo niet ging. Al snel ging het snel beter met me. Zo zie je maar dat mensen echt een hobby nodig hebben.  

Hoe diep zit de liefde bij jou voor de club?  

Heel diep. En 2023 was natuurlijk ook een fantastisch jaar, landskampioen! Het gaat natuurlijk niet elk jaar even goed, maar ik blijf ze toch trouw en zal altijd fan blijven. Ik ga al zo lang naar de wedstrijden en ik hou gewoon van die sfeer en die jongens. Maar het gaat natuurlijk om het spel, de tactiek, strategie en de hele sfeer. Ik ken ook de meeste spelers, blijf altijd bij het stadion rondhangen en probeer een praatje met ze te maken. Ik heb er echt veel voor over voor mijn clubje. Zo heb ik weleens een trouwerij moeten afzeggen omdat er een belangrijke wedstrijd was. Ik mis er geen eentje. Dus ja, het ziet heel diep met me en ik weet zeker dat ik ook altijd fan zal blijven.  

Speel je zelf ook voetbal?  

Nee tegenwoordig, niet meer. Ik heb vroeger wel gespeeld. Vanaf m’n zesde al, omdat natuurlijk mijn vader er gek op was en ik een heel energiek kind was. Ik ben gestopt toen ik 13 was. Mijn coach zei altijd dat ik goed spelinzicht had, maar ik miste de snelheid en de techniek met de bal helaas. Hierdoor verloor ik eigenlijk ook de motivatie om zelf te spelen en ben toch gestopt.   

Wie vind jij de beste speler momenteel?  

Nou ja, er zijn nu natuurlijk best veel buitenlanders in het team, uit Noorwegen en Slovakije en zo. Die vind ik ook goed, maar ik ga dan toch voor Quinten Timber. Hij speelt goed, is snel en heeft een goede tactiek.  

Wat vind je van de laatste wedstrijd Feyenoord - Ajax op 24 september die gestaakt werd?  

Ik vind het schandalig. Ik was er natuurlijk bij in de Arena en ik heb geen goed woord over voor de Ajax supporters. Voor geen enkele supporter overigens die zich misdraagt. Iedere club heeft natuurlijk troublemakers en hooligans, ik zeg niet dat die er bij Feyenoord niet zijn. Ik begrijp volkomen dat de wedstrijd stilgelegd is, de veiligheid staat natuurlijk op het spel van zowel spelers als het publiek. Maar ze verpesten het voor de rest van de supporters en dat vind ik erg. Het gevolg is dan dat de rest van de wedstrijd dus zonder publiek is gespeeld. Echt zonde. De clubs moeten zelf harder tegen overtreders optreden en gewoon voor altijd een stadionverbod opleggen. Dat is mijn mening in ieder geval.  

Hartelijk dank Sandra en dat Feyenoord volgend jaar maar weer landskampioen mag worden! 

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws
FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Feijenoordnieuws.nl

Bezoek Feijenoordnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Feyenoord van Rotterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Feyenoord transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Feyenoord wedstrijden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd

  • 18+ loketkansspel.nl
  • Gokken kan verslavend zijn
  • Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995;
Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Feijenoordnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Feijenoordnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Feijenoordnieuws.nl 2014 - 2023. Alle rechten voorbehouden.