Thuis jouw voetbaltechniek oefenen doe je zo

Als voetballer wil je zo goed mogelijk alle technieken onder de knie krijgen. Hiervoor ga je natuurlijk naar de voetbaltraining, maar je kunt ook in jouw eigen huis of tuin jouw techniek verbeteren. Hierbij is het belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert én herhaalt. Binnen no time heb jij een perfecte voetbaltechniek. Met de onderstaande oefeningen kun jij vanuit huis jouw voetbaltechniek oefenen.

Het voordeel van oefenen

Hoe langer en vaker je de verschillende technieken van de balsport oefent, hoe beter jij wordt in voetbal. Voetballers met een goede techniek hebben namelijk de touwtjes in handen en kunnen lastige situaties ontwijken. Zij hebben eenmaal minder balcontact nodig om de bal te kunnen verplaatsen van A naar B. Als jij hier ook behoefte aan hebt, is het zeker de moeite waard om de onderstaande tips eens door te lezen. 

1 Verbeter je balaanname

Een bal kunnen aannemen is van groot belang in de voetbalwereld. Vooral als je veel wedstrijden speelt, is het fijn voor jou en jouw medespelers dat je de balaanname onder controle hebt. Door ervoor te zorgen dat lastige ballen niet ver van jouw voet vandaan komen, kan de tegenstander lastiger druk op jouw uitoefenen. Je kunt het verbeteren van de balaanname eenvoudig oefenen. Je hebt hiervoor alleen een muur en natuurlijk een bal nodig. Gooi de bal tegen de muur van jouw huis aan en probeer deze op te vangen uit de lucht. Breng vervolgens de bal geconcentreerd terug naar de grond met jouw voet. Wanneer je dit eenmaal onder controle hebt, kun je er nog een schepje bovenop doen: maak een doel. Probeer vanaf de balaanname de bal in het doel te scoren.

2 Opendraaien met rechts en links

Ook heb je bij deze oefening alleen een muur en een bal nodig. Een klein beetje bewegingsruimte is ook wel handig. Het is de bedoeling dat je met deze oefening de bal met je voet strak tegen de muur aan schopt. Hierbij weerkaatst de muur de bal weer terug naar jouw voet. Draai vervolgens met een been om de bal op te vangen. Herhaal dit een aantal keer en wissel het linkerbeen af met het rechterbeen.

3 Oefen het slalommen

Als je een tuin hebt of een grote woonkamer, kun je eenvoudig het slalommen oefenen. Je hebt hiervoor een aantal pionnen en een bal nodig. Zet de pionnen neer in de ruimte en leg met de bal een parcours af. Je kunt deze oefening helemaal naar jouw wens invullen. Houd je van slalommen of dribbelen? De keuze is aan jou. Probeer hierbij wel de techniek van jouw voeten te beheersen, dus gebruik zowel de binnen-, buiten- als onderkant van jouw voet. Wissel ook weer bij deze oefening om met je linker- en rechtervoet.

4 Springtouwen

Het is prettig wanneer je de technieken onder controle begint te krijgen. Maar deze technieken beginnen pas wanneer jij een goede voetentechniek hebt opgebouwd. Als het een aantal jaren geleden is dat je voor het laatst het springtouw hebt gebruikt, zal dit even wennen zijn. Tijdens het springtouwen zal je ervaren dat jouw voetenwerk automatisch wordt verbeterd. Ook jouw uithoudingsvermogen wordt aanzienlijk verbeterd met deze oefening.

5 De technieken online bekijken

Naast deze oefeningen is het ook aan te raden om filmpjes te kijken van de technieken van de sport. Vooral wanneer je geen beeld hebt van de oefening, is het handig om filmpjes van deze technieken te bekijken. Door naar het kijken van filmpjes leer je meer dan dat je de oefening leest. Vervolgens kun je deze uitoefenen in jouw tuin of huis. Het is daarbij wel van belang dat je goed en snel internet hebt, zodat de video’s niet storen wanneer je aan het trainen bent. Het snelste én goedkoopste internet vind je al eenvoudig via verschillende websites.

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws
FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Feijenoordnieuws.nl

Bezoek Feijenoordnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Feyenoord van Rotterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Feyenoord transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Feyenoord wedstrijden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd

  • 18+ loketkansspel.nl
  • Gokken kan verslavend zijn
  • Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995;
Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Feijenoordnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Feijenoordnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Feijenoordnieuws.nl 2014 - 2023. Alle rechten voorbehouden.