Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Wordt de Groeiende eSportsindustrie ook steeds Aantrekkelijker voor Cybercriminelen?

Een afgetraind lichaam heb je er niet voor nodig. Maar je moet nog steeds een competitieve teamplayer zijn als je wil meedingen in deze tak van sport. We hebben het hier over eSports, een kruising tussen gaming en gokken. Het fenomeen bestaat al vele jaren, en werd eigenlijk nooit serieus genomen. Ten onrechte, want eSports is booming. Met zo’n 190 miljoen spelers wereldwijd trekt het veel bekijks, ook van cybercriminelen. Wij leggen uit hoe je je met een VPN kunt beschermen tegen hackers en internetoplichters.

Veilig verbinden

Er gaat veel geld om in de eSportsindustrie. Ging het in 2012 nog om 130 miljoen dollar, acht jaar later was de industrie al meer dan 970 miljoen dollar waard. En deze omzet zal naar verwachting alleen maar toenemen. Maar waar geld te halen is, daar zijn ook oplichters en fraudeurs. En omdat eSports zich uitsluitend online afspelen, komen de grootste bedreigingen uit de digitale hoek.

Heb je zelf een eSportsaccount en verricht je wel eens financiële transacties? Dan kun je je gegevens en je geld al voor een groot deel beschermen door een VPN te gebruiken. Je stuurt je gegevens dan via een versleutelde tunnen naar een VPN-server. Via het IP-adres van de VPN-server log je in in je account. Daardoor blijf jij, als afzender en eigenaar van deze gegevens, anoniem. Bovendien worden je verstuurde data gecodeerd. Hackers kunnen jouw gegevens daardoor niet meer lezen, maar ook niet herleiden naar jou. Heb je geen Windows? Er is ook een speciale VPN voor Mac. Zo blijf je dus overal en op ieder toestel beschermd.

Cyberdreigingen

Behalve hackers die wachtwoorden achterhalen en onbevoegd toegang krijgen tot jouw accounts en bestanden, zijn er nog meer digitale gevaren. De gevolgen van deze dreigingen kunnen heel verstrekkend zijn, omdat er steeds meer mensen bij betrokken raken. De online competities worden steeds grootschaliger. Er worden zelfs hele stadions voor afgehuurd om een deel van alle spelers bij elkaar te laten komen voor multi-player events.

Organisatoren en sponsoren hebben veel te verliezen in het geval van een cyberaanval. Ook spelers, die er veel tijd in stoppen en er een inkomen mee verdienen, kunnen er dan bekaaid vanaf komen. Dit zijn de meest voorkomende internetdelicten:

Datadiefstal: Via een datalek, virus of andere malware kunnen hackers aan persoonlijke gegevens van gebruikers met een account bij een bepaalde website komen. Het kan gaan om wachtwoorden, naam- en adresgegevens en creditcardinformatie.

Ransomware: Via malware krijgen hackers controle over bepaalde of alle functies van een website. Ze kunnen profielen of bestanden blokkeren. Om weer toegang te krijgen tot alle functies, moet een geldbedragm oftewel losgeld, betalen.

DDoS-aanval: Bij een DDoS-aanval leggen cybercriminelen een hele website of server plat door er grote hoeveelheden data naartoe te sturen. De server raakt overbelast en de website is tijdelijk onbereikbaar voor bezoekers. Tijdens live multi-player events betekent zo’n DDoS-aanval wel het einde.

Online beschermd blijven

Zoals we hierboven al aangeven, moet je eerst zorgen voor een veilige internetverbinding. Door het inschakelen van een VPN kun je het risico of hackpogingen en virussen al voor een groot deel beperken. Vooral als je gebruik maakt van een openbaar netwerk, is het cruciaal om een VPN in te schakelen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere tips die je kunt volgen om online bedreigingen te pareren:

Unieke wachtwoorden: Kies voor ieder account een uniek en moeilijk te raden wachtwoord. Zo beperk je de schade bij een datalek, omdat hackers dan niet meteen ook toegang hebben tot meerdere accounts. 

Gebruik tweefactorauthenticatie: Kies voor een inlogmethode waarbij je je op minimaal twee manieren moet identificieren. Dat kan een wachtwoord zijn in combinatie met een sms-code of een vingerafdruk.

Wees alert op phishing: Hackers proberen persoonlijke informatie of geld te ontfutselen door zich voor te doen als een betrouwbare instantie of persoon. Klik nooit zomaar een downloadlink aan in een bericht. En controleer bij de officiële instantie of persoon in kwestie altijd of zij ook daadwerkelijk degenen waren die contact opnamen. Medewerkers van Microsoft nemen nooit telefonisch contact op en de bank vraagt nooit per mail om je pincode.

Feijenoordnieuws.nl

Bezoek Feijenoordnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Feyenoord van Rotterdam. Blijf op de hoogte van de laatste Feyenoord transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Feyenoord wedstrijden.

Feijenoordnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Feijenoordnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Feijenoordnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Feijenoordnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.